Glänta, fotopolymer. © Tomas Holmqvist 2013.

Fotogravyr med fotopolymer

I en liten grupp tillsammans en helg arbetar vi med att framställa fotopolymer från digitala eller inlästa orginal som fotografier teckningar eller målningar. Kursen hålls i Grafiska Sällskapets verkstad belägen vid Mosebacketorg på Söder i Stockholm.

Vi går igenom de olika stegen för fotogravyr med fotopolymer. Från orginalframställning, belysning, framkallning och tryckning av polymerplåt. Originalet för belysning görs med digital utskrift, teckning, collage och tuschmålning på film eller papper. I kursen ingår en plåt på c:a 30 x 40 cm samt två utskrifter i A4 format. Papper och färg för provtryck ingår i kursavgiften.

Kursavgift för GS verkstadsmedlemmar 3125:- inkl moms, kursavgift för icke medlemmar 3750:- inkl moms och det inkluderar hyra, utskrift 2st A4, en plåt 30x40cm samt papper och tryckfärg för totalt ca 1200:- kursavgiften erläggs innan kursstart och infattar en bokningsavgift som är 500:- inkl moms som inte återfås vid ev avhopp. Vid för få anmälningar ställs kursen in och hela avgiften återbetalas. Antal deltagare minst 4 st och max 6 personer.

Anmälan via mail. Max 6 personer. Nästa kurs 16- 17 februari 2019 eller på begäran.

Läs mer.

 

Fotogravyr workshop 

Det här är kursen för dig som gått tidigare eller arbetat med polymer tidigare och vill få hjälp att utveckla dig. I en liten grupp tillsammans en helg arbetar vi med att framställa fotopolymer från digitala eller inlästa orginal. Under helgen får du stöd i framställande av fotogravyrer och tryck. Man står för eget material men vi kan se över plåtinköp tillsammans. Kursen hålls i Grafiska Sällskapets verkstad.

Antal deltagare minst 4 st och max 6 personer.

Anmälan via mail. Max 6 personerpå begäran.

 

 

IMG_5484svvUtskrift på Canson Infinity platine fiber rag 310

Utskrifts workshop

En en dags workshop eller alternativt två kvällar är till förfotografer eller konstnärer som vill börja med giclée eller som det kallas ibland ”Fine art print” där vi arbetar med att styra utskrifter på ett varierat pappersutbud och tittar på hela flödet från anpassning av bild till slutresultatet. Läs mer här.

Kursavgift 2200:- inkl moms och innefattar några utskrifter på olika papper samt lokalhyra för utbildningslokal. Finns det tid för mer utskrifter så bekostas det självt. Vid för få anmälningar ställs kursen in och avgiften återbetalas, kursavgiften faktureras i förväg.

Anmälan via mail. Max 8 personer ges på begäran.

 

Skapa svartvita bilder

En en dags workshop eller alternativt två kvällar som är till för fotografer och konstnärer som vill börja med svartvita bilder för ”Fine art print”, filmoriginal för fotopolymer eller presentation på skärm. Vi tittar på hur vi konverterar färgbilder och kopierar svartvita bilder i Lightroom och Photoshop och anpassar för utskrifter på papper, film eller för skärm.

Kursavgiften 2200:- inkl moms och innefattar utskrift på olika papper och film samt lokalhyra för utbildningslokal.

Vid för få anmälningar ställs kursen in och avgiften återbetalas, kursavgiften faktureras i förväg.

Anmälan via mail. Max 8 personer ges på begäran.