Elias läser av ljusmätaren. Leica och 28mm samt film framkallad hemma och scannad och bearbetad i Photoshop. ©Tomas Holmqvist 2013

Till vardags arbetar jag som grafisk konsult och föreläsare där jag utbildar elever från stora som små företag i färghantering, fotografering och grafiskproduktion i de ledande programmen i webb/tryck branchen och är ACI i Photoshop. Ansvarar för Batteri Kommunikations Stockholmskontor och projektleder olika projekt som tex Photoshop day som är en återkommande seminariedag. Där håller jag även föreläsningar för bildbyråer och på mässor och seminarier, både i egna ämnen och för andra företag som Adobe. Föreläsningar jag har hållit har haft rubriker som “Hållbar färghantering”, “Använd dig av molnet i din bildbehandling”, “Fotografera mera!” och “Färgen i svartvitt”.

Vill du få hjälp med att få till bra utskrifter för utställningar eller en upplaga med korrekt utskriva färgbilder eller neutralt svartvita bilder? För det behövs kunskap och erfarenhet samt känsla för material vilket jag kan förmedla. Jag håller en kurs i utskrifter i egen regi samt om du vill lära dig att ta fram fotopolymerer så kan du  läs mer på workshops.