Utbildad inom foto och konst har jag ett stort intresse i all typ av bild. För mig handlar bild om känsla och närvaro, hoppas det visar sig i mina bilder.

“Tilltalas av dynamiken som de gamla teknikerna ger en bild. Tomas jobbar framför allt med svartvitt, både dokumentärt och konstnärligt och utnyttjar det enkla och raka bildspråket för att bygga upp kontakt med betraktaren.”
Spegla bildbyrå.

“Inför Tomas Holmqvist grafik upplever man ofta hur en bild håller på att födas och att åskådaren ges i uppdrag att slutföra visionen. Det är en känslig och poetisk balansgång där Tomas manar fram många fasetter i skenbart enkla motiv”
Grafikens hus, Sven Brorsson verkstadsstipendiums motivering.

Texterna beskriver mitt bildspråk bra samtidigt som det indirekta arbetssätt som grafiken och fotografiet båda har är något som tilltalar mig. Jag låter även medievalet och materialet leda fram till den slutliga bilden vilket passar det uttryck som jag eftersträvar i mina bilder.

Förutom bilderna här på sidan kan ni hitta mer fotografi på bildbyrån Nordic Photo, konstgrafik finns på Grafiska Sällskapet och tidigare på Grafikens hus.

Driver även bildpunkt där det finns möjlighet att köpa produkter för dig som arbetar med bild, utbildningar samt guider i bildhantering, har även ett eget förlag som heter rootsroom förlag som ska ge ut egna titlar.

Till vardags arbetar jag som grafisk konsult och föreläsare där jag utbildar elever från stora som små företag i färghantering, fotografering och grafiskproduktion i de ledande programmen i webb/tryck branchen. Är även Adobe Certified Instructor i Photoshop. Ansvarar för Batteri Kommunikations Stockholmskontor och projektleder olika projekt som tex Photoshop day som är en återkommande seminariedag.

Håller även föreläsningar för bildbyråer och på mässor och seminarier, både i egna ämnen och för andra företag som Adobe. Föreläsningar jag har hållit har haft rubriker som “Hållbar färghantering”, “Använd dig av molnet i din bildbehandling”, “Fotografera mera!” och “Färgen i svartvitt”.

Jag kan fotografering och bildbehandling samt formger och producerar till ett bra pris och med bra kvalitet tillsammans med dig som kund både för webben och mot tryck.
Vill du få hjälp med att få till bra utskrifter för utställningar eller en upplaga med korrekt utskriva färgbilder eller neutralt svartvita bilder? För det behövs kunskap och erfarenhet samt känsla för material vilket jag kan förmedla.