Genom Lesbos

Posted on jan 31, 2016

tomas_holmqvist_genom_lesbos

Tomas Holmqvist, Genom Lesbos, fotopolymer, ca 9,5 x 28 cm

Genom Lesbos är namnet på min nya bild och upplaga på Grafiska Sällskapet 2016. Den finns med i årets portfölj som en av bilderna att välja utav tre. Är du intresserad av att bli förmånsmedlem och samtidigt få tre grafiska blad prata med mig innan. Du kan läs mer här på Grafiska Sällskapets sida och se de andra bilderna: grafiskasallskapet.se

Jag har även 8 st bilder kvar att sälja separat om man bara är intresserad av min bild.
www.tomasholmqvist.se/bilder-till-salu

Här är jag i färd med att skära rent bilderna.

Så här står det i cv:et som kommer med bilden:

”Genom Lesbos” 2015
Teknik: Fotopolymer

Vilka hinder möter vi på vägen, vilka gränser finns?
Vilka är fysiska och visuella, vilka finns fast ögat inget kan se?

Efter att varit på Lesbos i somras funderade jag mycket vad som skapar gränser och vad gränser skapar.
Den här bilden bjuder på en av mina tankar.

Genom att utnyttja det enkla och raka bildspråket med en botten i gamla grafiska och fotografiska tekniker, bygger Tomas upp sina, oftast svartvita, bilder. Tomas arbetar i grafikens ytterligheter där enkla teckningar och fotografi kan mötas, och materialet och tekniken lämnas plats att vara med och bidra till uttrycket i hans bilder.

”Inför Tomas Holmqvist grafik upplever man ofta hur en bild håller på att födas och att åskådaren ges i uppdrag att slutföra visionen. Det är en känslig och poetisk balansgång där Tomas manar fram många fasetter i skenbart enkla motiv”
Grafikens hus, Sven Brorsson verkstadsstipendiums motivering.

Tomas har en utbildning inom foto och grafik, bland annat på Biskops-Arnö folkhögskola och Grafikskolan i Stockholm. Han har deltagit i Grafiska Sällskapets portfölj år 2000 och deltagit i flera grupputställningar de senaste åren och arbetar aktivt på Grafiska Sällskapets Grafikverkstad i Stockholm.

 

Leave a Reply