fp2

© Tomas Holmqvist 2014.

I en liten grupp tillsammans en helg arbetar vi med att framställa fotogravyrer från fotopolymerplåt från digitala eller inlästa orginal som negativ, fotografier, teckningar eller målningar. Kursen hålls i Grafiska Sällskapets verkstad belägen vid Mosebacketorg på Söder i Stockholm.

Vi går igenom de olika stegen för fotogravyr med fotopolymer. Från orginalframställning, belysning, framkallning och tryckning av polymerplåt. Originalet för belysning görs med digital utskrift, teckning, collage och tuschmålning på film. I kursen ingår en plåt på c:a 30 x 40 cm samt en utskrift i A4 format. Papper och färg för provtryck ingår i kursavgiften. Lärare: Tomas Holmqvist och Lasse Mellberg.

 

dag 1

09.00 – 18.00

Samling med genomgång av teknik och bilder.

Utrustningen som uvbox, dator och skrivare.

Utskrift av bilder till film eller egen framställning av orginal.

Förberedelse av plåt.

Framställning av plåt.

Lunch

Eget arbete med framställning av plåt.

Infärgning och provtryckning.

Dag 2

09.00 – 18.00

Genomgång av papper och tryckning.

Fortsatt arbete med framtagning av plåt och tryck.

Lunch

Eget tryckande.

Städning.

Sammanfattning och utvärdering av kursen.

Bilder som tryckts hämtas efter någon dag eller skickas.

Kursavgift för GS verkstadsmedlemmar 3125:- inkl moms, kursavgift för icke medlemmar i verkstan 3750:- inkl moms och det inkluderar hyra, utskrift 4st A4 (fler betalas till verkstaden), en plåt 30x40cm samt papper och tryckfärg, kursavgiften erläggs innan kursstart och infattar en bokningsavgift som är 500:- inkl moms som inte återfås vid avhopp. Vid för få anmälningar ställs kursen in och hela avgiften återbetalas. Antal deltagare minst 4 st och max 6 personer.

Anmälan via mail. Max 6 personer. Nästa kurs på begäran.

 

Lite bilder från tidigare workshops: